Lyssna

Skapa din egen ljudupplevelse

Lyssna som du själv önskar

Det är en häftig upplevelse att bli lyssnad på – men också att få njuta av hyllningar eller andras personliga berättelser. I Time to Tell får orden liv!

Du kan ta dig fram i ljudalbumet som du själv önskar – en interaktiv upplevelse som är helt gratis för dig som fått albumet i present eller blivit inbjuden att lyssna.

Låt dig inspireras av några spännande berättelser nedan!

När mor hamnade i finkan

Vilho, Ville, växte upp på 30-talet och bodde på en ö i Torneälven tillhörande finska sidan där närmaste granne fanns 300 meter bort, på den svenska sidan. Hans mor rodde ofta dit och hälsade på, men en dag satte nitiska tulltjänstemän stopp för hennes tur…

Att korsa Atlanten

Vad får en människa att lämna den trygga hemmahamnen och vackra skärgården för att tillbringa dygn efter dygn på öppet hav? Det korta svaret på den frågan är äventyret! Följ med på en spännande resa över öppet hav, mot en ny kontinent.

En agenthistoria

När jag fick i uppdrag att hylla min barndoms granne, mindes jag flera händelser, men bara som lösa fragment. Så började ett mönster träda fram. Vissa skulle kalla det en konspirationsteori… Döm själv – visst verkar han lite misstänkt, den gode Bengt?

Pelle 102 år om flottfärden

Pelle växte upp i värmländska Forshaga och var så aktiv att föräldrarna lät honom börja skolan vid 4 års ålder. Han gav sig ofta ut på äventyr på egen hand. Det här är den sista ljudinspelningen med Pelle som nyligen gick bort, 102 år gammal.

Sagan om ringen

Svenskättlingen Dick Lundgren hade förlorat sitt finger om det inte vore för sin ring. Sedan den dagen har ringen aldrig lämnat hans finger – inte ens på operationsbordet, då vårdpersonalen fick ta till en udda lösning…

Saknade mammor

Kia Helles berättar varmt och poetiskt om hur viktig hennes mamma var i hennes liv, hur det kändes att förlora henne och att hitta det meningsfulla i livet när någon närstående har gått bort. 

BERÄTTA

Vad har du funderat på skriva ner eller förmedla på annat sätt? Läs mer om att berätta sin historia här.

HYLLA

Hur är egentligen en bra present? Unik, personlig och uppskattad? Då har vi ett bra förslag!