Vår story

ULRIKA OM TIME TO TELL

Vart tar alla minnen vägen?

”Min pappa skulle fylla 80 år. Han ville inte ha någon stor uppvaktning och önskade sig inget speciellt för han ansåg sig redan ha allt.

Pappa som varit lärare och författare i hela sitt liv och glatt oss i familjen med sina nedskrivna minnen och fantastiska historier hade nu fått allt svårare att se och med stor möda genomfört sitt sista bokprojekt, hans biografi, som han ville efterlämna till närmaste familjen.

Medan tid var kontaktade jag alla han kände och bad dem utföra ett hemligt uppdrag…”


Uppdraget
De som ville vara med och gratulera skulle spela in något och skicka en ljudfil till mig. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Det fanns inget enhetligt system. Jag fick instruera, hjälpa till hemma hos vännerna, låta läsa in texter och intervjua. Alltihop blev ganska svårt och energikrävande.

Firad
Var det värt arbetet? Absolut! 40 olika hälsningar innehållande anekdoter, sång och musik, rim och otroliga berättelser på många dialekter och flera språk. Det var en ynnest för mig att få lyssna till allas bidrag och det var med spänning och förväntan jag överlämnade gåvan på hans födelsedag. Det blev en fantastisk, gemensam upplevelse med många minnen som återuppväcktes och hyllningar som gjorde oss tårögda. ”Tänk att få en sådan egoboost redan innan man ska begravas” sa min pappa efteråt. Det jobb jag hade lagt ner blev mödan värd och alla som bidrog ville så klart också få lyssna på ljudalbumet. Och pappa tackade så hjärtligt – i en ljudfil (lyssna nedan)!

Det måste bli enkelt
Tänk om andra snabbt och enkelt kunde få möjlighet att berätta sin historia eller fira någon på detta sätt. Utan att vara författare och innan det är för sent. En app i vilken man kan berätta, fira och lyssna utan start och slut. För alla som vill berätta sin historia innan det är för sent. Jag var bara tvungen att försöka. Så föddes idén till Time to Tell.

Röster berör och ljudspår består
Nu har jag gjort det! Låt inte din historia försvinna i de sociala mediernas tidsflöde. Gör som jag och intervjua dina nära och kära så att deras erfarenheter och minnen bevaras. Samla in röster från förr och nu och ge bort ett personligt ljudalbum du också. Det här är kort och gott en upplevelse du inte vill vara utan och en möjlighet att bevara din egen historia för nära och kära, och framtida generationer.
Låt oss hjälpas åt!

Hjärtliga hälsningar
Ulrika Nordenstam
Grundare


PAPPAS HJÄRTLIGA TACK

PROVA SJÄLV