Vår story

ULRIKA OM TIME TO TELL

Det började med ett hemligt uppdrag!

”Min pappa skulle fylla 80 år. Han ville inte ha någon stor uppvaktning och önskade sig inget speciellt för han ansåg sig redan ha allt.

Pappa som varit lärare och författare i hela sitt liv och glatt oss i familjen med sina nedskrivna minnen och fantastiska historier hade nu fått allt svårare att se och med stor möda genomfört sitt sista bokprojekt, hans biografi, som han ville efterlämna till närmaste familjen.

Nu var det min tur så jag kontaktade alla och bad dem utföra ett hemligt uppdrag…”


Uppdraget
De som ville vara med och gratulera skulle spela in något och skicka en ljudfil till mig under tystnadsplikt. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Det fanns inget enhetligt system. Jag fick instruera, hjälpa till hemma hos vännerna, låta läsa in texter och intervjua. Alltihop blev ganska svårt och energikrävande.

Firad
 Födelsedagen blev en fantastisk, gemensam upplevelse med många minnen som återuppväcktes och hyllningar som gjorde oss tårögda. ”Tänk att få en sådan egoboost redan innan man ska begravas” sa min pappa efteråt. Alla som bidrog ville så klart också få lyssna på ljudalbumet. Och pappa tackade så hjärtligt – i en egen inspelning som vi lade till sist i spellistan (lyssna nedan)!

Det måste bli enkelt
Under min insamling fick jag ofta höra att fler ville berätta sin historia eller minnen på ett enklare sätt. Utan att vara författare och innan det är för sent. Det var nu jag förstod att fler ville berätta sin historia eller föra vidare erfarenheter och minnen utan att hitta möjligheten. Så föddes idén till Time to Tell.

Röster berör och ljudspår består
Låt inte din historia försvinna i de sociala mediernas tidsflöde. Gör som jag och intervjua dina nära och kära. Bevara rösterna genom att samla in anekdoter från förr och ge bort ett personligt ljudalbum du också. Det här är kort och gott en upplevelse du inte vill vara utan och en möjlighet att bevara din egen historia för nära och kära, och framtida generationer.
I berättarappen Time to Tell.

Välkomna in!
Ulrika Nordenstam
Grundare


PAPPAS HJÄRTLIGA TACK

PROVA SJÄLV