En familjehemlighet

Familjehemlighet

En familjehemlighet

“Jag är din brors syster – en familjehemlighet”

Under den här titeln har jag spelat in och samlat släktens röster kring en fantastisk historia där min mamma fick en bror sent i livet. Brodern hade ingen aning om att han hade en annan biologisk mamma och pappa förrän hans adoptivfar gick bort. Min mamma hade inte heller hört om brodern. Ett DNA-test gjorde att det blev fastställt att min morfar, död 1976, var hans far. Senare såg vi också att på min morfars På broderns 80-årsfest fick han äntligen träffa alla sina fem biologiska halvsyskon, han som själv vuxit upp helt utan. För att brodern skulle få veta mycket om sin biologiska släkt så samlade jag många av dem en sommardag på min veranda där vi kunde spela in allas berättelser, en och en. Några åkte jag hem till och brodern själv intervjuade jag över Zoom med hjälp av hans son, min nyfunna kusin.

Extra bonus var att vi hittade ett kassettband med morfars röst som också blev ett avsnitt.

Jag är så glad att vi hann ge honom allt detta innan han själv gick bort. Dessutom fick 5 syskon, barn och barnbarn därtill samma möjlighet, att höra från dem som vet.

NU är det din tur! Ta vara på rösterna innan de tystnat.

Så enkelt i Time to Tell och det kostar bara 990:- för ett år, alla lyssnar gratis.

Det är inte alla som får vara med i radio men här är en annan familjehemlighet: