Många hjärtans dag!

Valentine

Många hjärtans dag!

Många hjärtans dag!

Vi på Time to Tell tycker att spela in samtal, möjligheten att få berätta och föra vidare sin historia och sina erfarenheter är en gest fylld med kärlek som en gåva till framtiden.

Kärlekens betydelse går bortom enbart romantiska relationer och blommor. Ömsint kärlek mellan förälder och barn, mellan familj och vänner, kärlek till sig själv, djur och natur, kreativitet och kunskap – att visa omtanke, respekt och medkänsla. Det gemensamma för dem alla är att de ger oss glädje, samhörighet och mening i livet.

Alla hjärtans dag har rötter i både antika och medeltida traditioner. Dagen var ursprungligen tillägnad helgonet Sankt Valentinus, som enligt legender associeras med kärlek och romantik. Under medeltiden i England, Skottland och Frankrike kopplades denna dag till ungdomars lekar och danser, där man genom lottning bildade par.

Traditionen blev sedan utvecklad med kärleksbrev, dikter och presenter. Genom spridning till engelsktalande länder blev det så småningom en dag för att uttrycka kärlek. I Sverige tog firandet fart under 1990-talet.

Spana in Kärleksantologin i vår app och ljudplattform, länk i kommentar nedan. Där hittar du 20 personligen inlästa noveller om kärlek att reflektera över, och för att sprida kärlek. Även en liten handling kan göra stor skillnad så vi vill uppmana dig att fånga det fina i en historia, spela in den och dela den enkelt via appen till dem du vill ska få lyssna.

Vi på Time to Tell önskar dig en fin Alla hjärtans dag fylld av kärlek! 

Kärleksantologin: https://app.timetotell.se/invite/hlx23cnwb3u