Podcastens dag 7 mars

Podcastens dag 7 mars

Lyssnar du på poddar? Nu kan du enkelt göra din egen mikropodd i Time to Tell!

Denna dag skapades av den värmländska radio/TV-profilen Adam Alsing med syftet att uppmuntra människor att lyssna på nya podcasts. “Podcast” är en sammanslagning av pod (ordagrant “frökapsel”, men syftande på mediaspelaren Ipod) och “broadcast”, radiosändning.

Vi på Time to Tell älskar ljudformatet, eftersom de kan förmedla känslor och autenticitet på ett sätt som andra medier inte kan matcha. De är lättillgängliga och går att lyssna på var och när du vill. Kanske har du någon gång tänkt att formatet hade passat för dina historier men att en egen podd är långt borta. Men hos Time to Tell kan du enkelt fånga personliga berättelser, erfarenheter och kunskap i ett nytt format med ljud, bild och text. Vi kallar det ljudalbum men man kan också se det som mikropoddar eller privatpoddar.

Vi delar med oss av 5 podd-tips från appen.

Vilken genre gillar du att lyssna på? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna.