Vilken placering har du i syskonskaran?

Syskon och grundaren Time to Tell

Vilken placering har du i syskonskaran?

Syskonrelationen är oftast den längsta relationen människor har under sin livstid. Jag som har grundat Time to Tell är storasyster till två småbröder och alldeles säkert också en typisk sådan. Den 10 april är det den internationella syskondagen och längst ner finner du en artikel om hur din placering i syskonskaran kan ha påverkat din personlighet.

Vi skapade en minnesgåva

Inför att vår pappa skulle fylla 80 år startade jag en insamling av hyllningar och anekdoter i ljudformat till vår synsvage far. Mina syskon hjälpte till med att samla in kontaktuppgifterna och sporrade de sina att bidra. Många olika ljudformat, video, intervjuer och samtal blev det under några månader.

Samma dag som han fyllde 80 fick han, tillsammans med oss i familjen, lyssna på 45 olika inspelningar som låg i en mapp på min dator. Det blev en lång och känslosam dag då minnen också föder minnen. “Tänk att få denna Ego-boost innan man ligger i graven” sa vår pappa efteråt. Allt jobb med att skapa denna minnesgåva var verkligen värd det och idén till Time to Tell var född.

Time to Tell för din skull

Nu kan du enkelt skapa en personlig och unik gåva, genom insamlingsfunktionen och inspelning i berättarappen Time to Tell. Vi hjälper dig gärna komma igång och håller i hela insamlingsproceduren om du vill. Mer information här. För nu är det enkelt att samla in och bevara anekdoter där röster berättar. Alla lyssnar och bidrar gratis i appen men du väljer själv vilka som du vill ska få lyssna.

Jag bjuder på inspiration genom några förkortade och utvalda avsnitt från dem som bidrog i pappas minnesalbum. “Åttioåringen som inte ville bli firad” kan du lyssna på via dator eller mobilapp här.

Lyssna och läs

Läs mer om hur plats i syskonskaran och kön kan inverka på din personlighet i artikel från tidningen Land [2017] här: https://www.land.se/halsa/platsen-i-syskonskaran-skapar-din-personlighet